SCENEKUNSTNER BÅRD WATN

01868-300

 

DT500MAG DRODLER LIVET MED PLATEAKTUELLE MUSIKER OG SCENEKUNSTNER BÅRD WATN!  BÅRD MOTIVERER VERDEN MED SIN NYE PLATE

THE NORDIC RUE

DT 500 MAG: – Hvor vokste du opp Bård?

BÅRD: – Jeg vokste opp i Molde. Ting jeg husker at gjorde inntrykk på meg da jeg var liten er litteraturopplevelser sammen med foreldrene mine, noen få filmer og fjernsynsserier, natur på tur og fjernsyn og planting hjemme med mamma.

DT 500 MAG: – Si det om Oslo/Norge !

BÅRD: – Jeg kan si at jeg er uhyre fornøyd med å ha vokst opp i og at jeg lever i Norge. Jeg har reist en del og oppholdt meg på steder over tid ute i verden og må si at jeg elsker tryggheten i samfunnet vårt. Oslo er også et veldig spennende sted å bo om dagen.

DT500MAG: – Fortell hva som skjer i bydelen din?

BÅRD:– Det skjer veldig mye i mange områder, ikke minst i min egen bydel Tøyen. Jeg er av den oppfatning at vi som bor i Norge i dag, særlig vi som er etnisk norske, er født med ei diger sølvskje i kjeften, uten av vi skjønner at det er helt tilfeldig. Altså, vi arver et rikt land med en velfungerende velferdsstat og så tror vi at vi kan holde det for oss selv mens naboer lider. Det er helt sprøtt synes jeg.

DT500MAG: – good vs bad ?

BÅRD:– Så alle i Oslo/Norge i dag er fantastisk heldige, og mange av oss er ganske ignorante og bortskjemte. Min favorittbydel er som sagt blitt Tøyen etter at jeg flytta hit for fire år siden. Her er det mye forskjellige folk, botanisk hage som jeg besøker ukentlig, det er mye som skjer her, og innmari engasjerte naboer. Jeg har verdens beste naboer!

DT 500 MAG: – skal det være et mål? Hva er målet ditt med musikken?

BÅRD: – Mitt mål med å være artist/musiker er å få bruke talentene mine, å kjenne at det flyter en kreativitet i meg som mange vil kalle en gnist av det guddommelige. Oi, jeg utnevner ikke meg selv som så fantastisk at det er helt guddommelig altså! Jeez, heller det at jeg får oppleve at inspirasjon kommer inn og at noe skjer i meg, noe som er helt og holdent skapt av meg og i meg kommer ut, ooog at det kan røre noen! Det er subtile saker, som er vanskelig å beskrive, men av og til, etter en konsert, kan jeg sette meg ned og innse at shit bolla man, nå skjedde det noe magisk, jeg vet ikke engang hva, men alt fløyt og jeg nesten kanaliserte noe stash der fra noe som er større enn meg selv. Kanskje er jeg litt sånn mystiker oppi alt dette. Boom, det er mye mellom himmel og jord liksom. Og selvfølgelig, om verden blir litt bedre fordi jeg driver med dette, da blir jeg glad!

“Mitt mål med å være artist/musiker er å få bruke talentene mine, å kjenne at det flyter en kreativitet i meg som mange vil kalle en gnist av det guddommelige.”

DT 500 MAG: – Hvordan ble du det du er , tror du?

BÅRD: – Jeg begynte med teater og revy. Jeg henter mye inspirasjon fra teateret, og å se andre artister performe. Hva fungerer, hva fungerer ikke. Kommunikasjonen mellom meg og publikum er viktig. Folk altså, vi er så rare og forskjellige. Mitt budskap er delt, men mye av det er min egen fascinasjon for menneskerasen, søskenflokken vi er. Av og til synes jeg vi er en flott gjeng med gode verdier som skaper en bedre verden år for år. Og av og til blir jeg oppgitt over å se at vi er verre enn dyr. Grusomme, dumme, fryktelig egosentriske. Æsja!

Jeg vil gjerne at folk tar et skritt tilbake og ser søskenflokken menneskeheten utenfra. Det er store forandringer som må til før vi kan si oss fornøyde med vår væren.”

DT500MAG: – Hvordan  anbefaler du andre å starte å utvikle sine ideer?

BÅRD: –  For meg føles det som om man må være et supermenchen for å være artist i dag. Men jeg tror det er sosiale medias perfekte platform for projeksjonen av ens perfekte selv som er synderen. Man tror at alle er vellykka og driver med superspennende prosjekter hele tida og i sammenligning føler man seg som en lat uinspirert fjott. Jeg har slutta å følge andre musikere på instagram for eksempel. Jeg blir ikke inspirert av andres perfekte liv, det er bare demotiverende. Jeg blir inspirert av historier og bra musikk inn gjennom øret..

DT500MAG: – fortell mer…

BÅRD: – Jeg har venner som er bedre enn meg som jeg spør og graver i hodene til, slik starta jeg. Jeg skapte noe og viste det til kritiske kloke ører. Så fikk jeg passet mitt hyggelig og konstruktivt påskrevet og jobbet videre ut fra det. Slik jobber jeg forsåvidt fremdeles. Men nå stoler jeg mer på uttrykket mitt, det er jo naturlig. Man blir kjent med seg selv. Jeg anbefaler å slutte å tenke på at man skal prøve og rett og slett bare put yourself out there.

DT500MAG: – Noen triks?

BÅRD: – Det skjer ingenting om du bare synger med hårbørsta foran speilet. Få deg en lærer/mentor og sett deg selv i ukomfortable soner. Jeg tror man må følge den der overomtalte og mystiske, men viktige magefølelsen. Jeg tror man også må ha et veldig tydelig visuelt uttrykk. Folk trenger tydelige knagger virker det som. Mitt øverste viktigste tips er å produsere kvalitet. Å alltid gjøre sitt beste uten å bli så selvkritisk at man ikke skaper noe.

DT 500 MAG:Føler du deg som en del av et kreativt fellesskap? 

BÅRD:Ja, jeg gjør det. Jeg har en mengde vennskap i bransjen og nøler ikke med å snakke med folk om saker, vanskelige eller kule. Det er ikke et organisert felleskap jeg snakker om, mer et flytende et, bestående av venner og bekjentskaper fra jobber og band og prosjekter. Selvrealisering for meg er nok den klassiske forståelsen for orden. 

“Å realisere meg selv, altså oppfylle mine egne mål og drømmer for meg selv ved hjelp av egen innsats.

DT500MAG: – Hvilke prestasjoner føler du deg mest knyttet til?

01868-300

Bård3

01868-300

BÅRD:Jeg ga akkurat ut et album, så nå er det det. Mitt lille elskede og hatede barn. Det er heavy shit å skape noe så stort og over så lang tid. Jeg vet ennå ikke om jeg er skapt for det. Om jeg tåler denne businessen. Det er veldig mye ved bransjen jeg ikke tiltrekkes av. Men det er flere egne prestasjoner jeg er stolt av og som jeg tenker tilbake på med glede. For eksempel en performance jeg lagde til en visning av klesdesigner Camilla Bruerberg. Jeg lurer på om den ligger på youtube… Det var gøy å lage noe annet enn vers-refrengformelen. Stas.

 

DT 500 MAG: – Hvordan vil du klassifisere deg selv?

 

BÅRD:Musikkmessig? Plata er modern future prog/alternativ pop.

” Jeg flyter all over the place.”

DT 500 MAG: – Hva er dine planer fremover?

BÅRD:  – Være lykkelig i hverdagen!

01868-300

Photo by ANDREAS ROED

Interviewed by DT 500 MAG

© BY DT 500 MAG