PALIMPSEST AV UNNI ASKELAND

01868-300

 

DET PUSTER GODT SAMMEN MED VÅR LIDENSKAP TIL VÅR ROCK’N’ROLL MUSE- UNNI ASKELAND. VI VIL PEKE PÅ DENNE UNIKE MEDDAMEN SOM OVERTAR DEN HETE PLASSEN PÅ DOWNTOWN 500 OSLO SCENEN.

VI MØTER HENNE, HVOR? PÅ DAGLIGSTUEN VEL. I DET ROMMET TIL SNILLE HOTEL CONTINETAL’S PERSONALET,  ET FAB ROOM VEL. VI TAR EN FLASKE HVITVIN, ET PAR KAMERA OG DEN UFORGLEMMELIGE VARMEN I DET KREATIVE DYPET VÅRT. VI DELER HENNES LEGENDARISKE REBELSKE INDRE VERDEN.

01868-300

 

VI TAR EN FESTLIG TALK SOM BEGYNNER MED EN GJENSIDIG TILFREDSTILLELSE AV  VÅRE KREATIVE LENGSLER. VI SNAKKER SEX, DRUGS AND ROCK’N’ROLL. UNNI ER  DEN EKTE, USLÅELIG SJARMERENDE OG HELT MAGISK BYJENTA.

VÅR KJÆRE ROLLEMODELL UNNI ASKELAND, NØLER IKKE OG BETEGNER NÅTIDEN MED SIN SÆRPREGEDE SIGNATUR AV BYENS BOHEMSKATTER. JENTA HAR ALLTID RULLET EGNE AVENUER OG BRØLT UT MENINGER OM AT NORSK KUNST ER GØRR KJEDELIG! LOL.

 

 

01868-300

SAMTALEN TAR EN EVIG SVING, UNNI DRAR OSS VIDERE TIL Å SE HENNES VERK PALIMPSEST PÅ FINEARTS SKIP PÅ BRYGGEN.

-VI TAKKER JA!

VINTER UTSTILLINGEN FINNER STED I OSLO-FJORDEN, HER FINNER DU DE FLESTE HENGENDE OG ILLUMINERENDE. VI ER BRISNE NOK MEN INVITERER Å INSPIRERE ALLE, HER VIL VI DELE DEN BESTE BITEN MED DERE:

 

PALIMPSEST AV UNNI ASKELAND

 

01868-300

 

  Unni_Askeland_-_Palimpsest

01868-300

 

” ET STED UNDERVEIS SKJØNTE NOEN AV OSS AT DET VIL BLI NØDVENDIG Å SKJØNNE RASERIET – IKKE BARE VÅRT EGET, MEN RASERIET PER SE. VI OPPHOLDT OSS TIL TIDER LENGER ENN NØDVENDIG I KOMMENTARFELTETS MØRKE, DER SINTE DYSLEKTIKERE KONSEKVENT BRUKTE CAPS LOCK OG MENGDER AV UTROPSTEGN, SOM OM DE BARE VILLE GJØRE DET KLART, AT DET DE DE HADDE Å SI OGSÅ MÅTTE FORMIDLES PÅ ET SÆRDELES HØYT VOLUM.

PLUTSELIG EN DAG SATT KOMMENTÆRFELTET I REGJERING, OG RASERIET MÅ PLEIES. VI VIL SE TILBAKE PÅ DET SOM EN AV INTERNETTS BARNESYKDOMMER, SIDEN DE FLESTE AV OSS TENKER PÅ SEG SELV SOM VOKSNE, REFLEKTERTE MENNESKER, SOM I HVERT FALL IKKE TENKER INNRØMME AT MAN SELV HAR KLART Å GJENNOMSKUE DEN ENKLE MEKANISMEN; NÅR VI ANONYMISERER FOLK, ELLER HELE FOLKEGRUPPER, ER DET EN MER ELLER MINDRE BEVIST TAKTISK FOR Å AVLEDE VÅRT EGEN RASERI.

NAZISTER, KOMMUNISTER, MUSLIMER, FEMINISTER, SNUTEN, SVENSKER, FOLK SOM HOLDER PÅ ET ANNET LAG I FOTBALL, NARKOMANE, AFRIKANERE, PROSTITUERTE, DE SOM RØYKER, DE SOM IKKE RØYKER – INGEN AV OSS KOMMER UNNA, OG JEG HAR OGSÅ MINE EGNE IRRATASJONSPUNKTER PÅ DETTE BETENTE KARTET.

DET ER EN FULLTIDSJOBB Å TA ANSVAR FOR DEN OFTE BERUSENDE OG INTENSE FØLELSEN AV Å VÆRE SKIKKELIG FORBANNET PÅ EN SÅNN GAMMELTESTAMENTLIG MÅTE SOM TRUER MED Å UTSLETTE ALLE SLAGS RELASJONER MAN HAR.

MEN NOK OM DET – JEG NEVNER DISSE TINGENE INNLEDNINGSVIS FOR Å GJØRE DET ENKLERE Å GÅ I DIALOG MED DENNE INTERVENSJONEN TIL UNNI ASKELAND.

OG FORDI DET NETTOPP ER FORBINDELSEN MELLOM ANONYMITET OG RASERI SOM ADRESSERES HER, DER DET MEST ARKAISKE PROFILBILDET – DENNE GRÅ SILHUETTEN SOM FOREKOMMER I DE FLESTE SOSIALE MEDIER HELT TIL MAN FÅTT SEG TIL Å LASTE OPP SITT PERSONLIG PROFILBILDE – FÅR SEG NOEN RUNDER MED HAGL.

 

01868-300

 

SELVSAGT ER TIMINGEN AVGJØRENDE HER – DET ER VANSKELIG Å IKKE I FØRSTE REKKE OPPFATTE ARBEIDET SOM EN REAKSJON PÅ HENDELSENE I PARIS NÅ NYLIG, OG EN MULIG FREMTID I ET EUROPA OMRINGET AV SÅ DÅRLIGE NYHETER SOM DEN ISLAMISKE STAT.

DONALD TRUMP SOM PRESIDENT I USA, OG AT VLADIMIR PUTINS SJULTE AGENDA IKKE NØDVENDIGVIS LENGER ER SKJULT NÅR VI ER KOMMET SÅ LANGT. DET ER LOV Å VÆRE BEKYMRET. DET ER MER PROBLEMATISK Å VÆRE REDD.

MIN FAR BLE BESTANDIG USIKKER NÅR HAN MÅTTE NOE UTENFOR RUTINENE – KJØRE BIL I EN FREMMED BY, HILSE PÅ UKJENTE MENNESKER, ELLER FORHOLDE SEG TIL FOLK I DET HELE TATT – OG NÅR HAN BLE USIKKER BLE HAN REDD. OG NÅR HAN BLE REDD BLE HAN SINT. PROGRESJONEN DERFRA ER FURUTSIGBAR.

MEN DET MINNER OSS OGSÅ PÅ DEN SERIE “SHOTGUN PAINTINGS” WILLIAMS S BURROUGHS PRODUSERTE I VELDIG HØY ALDER NÅR HAN TOK PAUSE FRA Å SKRIVE – SELV OM DE I ETTERTID KAN SE UT TIL Å HANDLE OM NOE ANNET ER FORBINDELSEN I METODEN IKKE TIL Å LURE SEG UNNA. OG EN SITAT FRA HAN RINGER I ØRET SOM EN PROFETISK EKKO FRA DET HINSIDIGE;

“AFTER A SHOOTING SPREE, THEY ALWAYS WANT TO TAKE THE GUNS AWAY FROM THE PEOPLE WHO DIDN’T DO IT. I AM SURE AS HELL I WOULDN’T WANT TO LIVE IN SOCIETY WHERE THE ONLY PEOPLE ALLOWED GUNS ARE THE POLICE AND THE MILITARY”.

DET ER TID FOR VÅPENTRENING NÅ.

01868-300

 

TEXT BY TOMMY OLSSON
© Arthur Sopin n Andreas Rod 
https://www.fineart.no/search?q=unni+askeland