THIN WHITE DUKEOF SUPRASTATE

01868-300

 

THOMAS!

DT 500 MAG: – Takk for hyggelig selskap, Thomas. Rett inn, fortell oss kort, hvor vokste du opp?

THOMAS: – Jeg er født å oppvokst i Åmli kommune i Aust Agder. Der er det langt til nærmeste by, omringet av mørk granskog og få innbyggere. Oppveksten i Åmli har nok bidratt til det jeg driver med i dag. Siden det var store avstander og lite folk, var man tvungen til å underholde seg selv. Vi skatet, lagde band og kjørte snowboard på vinteren. Vi kjedet oss mye, men jeg tror det var sunt. Det tvang oss til å tenke -og være kreative.

DT 500 MAG: –Hvordan lærte du å synge ?

THOMAS: –Jeg kommer også fra et musikals hjem. Har hatt musikk i huset siden jeg var liten! Har også alltid hatt et behov for å uttrykke meg! Danset å sunget. Sørlandet er (eller var) veldig kristent, så oppveksten var preget av gospelmusikk. Vi er ikke utpreget personlig kristne i familien, men på den tiden var det mye av det på Sørlandet.

DT 500 MAG: – Hva er din musikalske bakgrunn?

THOMAS: – Jeg har alltid vært veldig glad i arrangert musikk. Gjerne pompøst i komposisjonen. Storslått og pompøs sakral musikk. Mye sorg og moll i musikken! Men i Suprastate prøver jeg å kombinere det med minimalismen. Dvs at jeg forkler pompøsiteten i minimalisme. Min neste utgivelse blir mest sannsynlig en 6 spors støyplate. Den delen av Suprastate er annerledes enn popmusikken jeg lager. Jeg kjøpte et album av en som het Oval Process i 2004, som jeg er veldig inspirert av. Lange låter, hvor det er lite som skjer, repetitiv kan du si, men man finner beauty gjemt i støyen.

DT 500 MAG: – Du har sagt at du er inspirert av Mouse on Mars og Tortoise ?

THOMAS: –Siden jeg kommer fra et lite sted og det ikke var internett på den tiden var den eneste musikken jeg hadde tilgang til fra skateboard filmer. Det vil si at det var mye hiphop og punk det gikk i. Wu Tang Clan, Dead Kennedys, Beatnuts. Jeg kan for eksempel hele ”Enter the Wu-Tang” utenat! Så begynte jeg på folkehøgskole og ble introdusert for litt mer alternativ musikk av nye venner. Det var stort for meg husker jeg. Tortoise plata ”TNT” var den første instrumentale plata jeg kjøpte. Et fantastisk stemningsfullt album som lærte meg at sanger kan være mer en bare vers, refreng, vers, B-del og refreng x 2!

01868-300

Steve Reich kom også inn i livet mitt i denne perioden og han har siden vært en inspirasjonskilde. ”Music for 18 musicians” er et flott eksempel på hvordan man kan bygge opp musikk. Repetitativt og suggererende. Lag på lag. Utrolig fascinerende. Første gang man hører det kan det kanskje virke litt kjedelig. Men det er musikk som vokser desto mer man hører det. Det inspirerer meg. Tortoise og mange av artistene til labelet Thrill Jockey, bruker også mye av disse virkemidlene. Og det prøver jeg også på i mine komposisjoner.

01868-300

suprastate

DT 500 MAG: – Husker du navnet på noen av skate-filmene du så som liten?

THOMAS: – Fulfill the dream- het en skatefilm, der fikk vi inn mye hiphop. Den trigget det hele. Alt tok utgangspunkt i skateboard.

DT 500 MAG: – Eller hva er ditt inntrykk av multitalenter? 

THOMAS: – Jeg har aldri gått i dybden på Da Vinci, men kan vel si at jeg generelt har respekt for multitalenter. Men jeg har nesten mer respekt for folk med gjennomføringsevne. Å gå i dybden å gjennomføre et prosjekt. Det er noe jeg savner i Oslo. Det er mye store ord, Grand Ideas – men man må gjennomføre også! Det mener jeg gjelder i mote også. Jeg gjør både mote og musikk profesjonelt. De ligner på hverandre og bygger hverandre opp.

DT 500 MAG: – Hva spiller inn, at du kler deg en viss stil eller får deg til å opptre på en viss måte?

THOMAS: – David Bowie er et multitalent som kombinerer det såå godt. Han er min Muse! Han har gjort Elephant Man på Broadway og gitt ut de mest velskapte album gjennom tidene, og alltid pushet grensene. Han lagde techno-plater i en alder av 50 liksom. Og nå kom han akkurat med en ny single! ”Blackstar” er noe av det feteste jeg har hørt på lenge. Mannen er 70 år! Et multitalent som ser bredere på alt, putter alt under en estetikk paraply. Det er derfor jeg gjør Art Direction på alle mine bilder også. Det er litt skummelt, men samtidig gjenspeiler det 100% meg å min personlighet.

DT 500 MAG: – Mens vi fremdeles befinner  oss på Planet Fashion- hva er Oslo ID? 

THOMAS: – Oslo-looken er egentlig ganske hipster; all black! Litt lite identitet blant de på toppen av fashion-pyramiden. Norm-core og all black. Savner mer identitet og at folk tør å skille seg ut mer. Når det er sagt er det mange flinke designere. Kunstnere jeg liker er unike og skiller seg fra normen. Jeg jobber mye med hvordan jeg kler meg selv og tenker på det å finne unike uttrykk. Selv om mad-man bølgen kom å gikk, så føler jeg at jeg har min egen stil. Den er ganske eklektisk, 40-tallet, inspirert av David Bowie på 70-tallet, The Thin White Duke- perioden hans. Hvor han lekte med snitt og farger. Jeg liker å bruke burgunder mot sort, og navy mot sort. For å crashe. Jeg håper jeg har god smak selv da. Både i mote og musikk. Det handler om å formidle, både i klær og musikk. Jeg vil formidle en følelse i hodet!

DT500MAG: – noen berømte vaner?

THOMAS:- Jeg stryker skjortene mine selv hver morgen! Jeg har et skap med bare hvite skjorter i forskjellige typer! Ca 15-20 skjorter i bare hvit! Og et skap med bare blazere. Men sist uke fant jeg noe nytt: Turtleneck. Det har jeg aldri brukt før. Den turtlenecken jeg har på meg nå er fra Velouria Vintage. Blazeren er fra Johnny Love, merket jeg jobber for.

DT 500 MAG: –Ditt nye artistnavn er ”Suprastate”?

THOMAS: – Jeg føler meg ikke på utsiden. Jeg blir inspirert av samtiden og av mennesker i Oslo og resten av verden. Suprastate er hentet fra Arthur Koestlers bok ”Arrival and Departure” som jeg leste da jeg var 19-20 år. Den er på en måte minimalistisk og monoton, men samtidig vakker. Selve navnet beskriver et samfunn innen et samfunn. En boble. Jeg ville at boblen skal være helt annerledes. Jeg har ikke som mål å være en popartist, men et kreativt fossefall. Det skal være fashion, musikk, og noise.

” Gleder meg til å vise dere noisen min. Det kommer mye forskjellig fra meg etterhvert! Dette er et kunstprosjekt! “

01868-300

suprastate3

DT 500 MAG: – Er du fornøyd med Oslo om dagen?

THOMAS: – I mitt miljø har vi Pow Pow, bandet mitt som kreativ kjerne. Vi har akkurat opprettet plateselskapet ”Aftertouch records” som kommer til å gi ut mye musikk fra forskjellige artister fremover.

” Det er veldig mye bra talent i denne byen til å være såpass lite. Veldig mye bra innenfor de fleste sjangere faktisk! Og NRK spiller musikken din uten at du må være sykt stor. Det bidrar mye. Kult at norsk radio tør å satse sånn. Samtidig bor vi tross alt i verdens rikeste land,. med mye støtteordninger som bidrar til at det er lettere å overleve for kunstnere.”

DT 500 MAG: –Hva lukter Oslo Ånd ?

THOMAS: – Oslo er en fantastisk by å være kreativ i, og jeg er sikker på at Oslos kreative miljøer bare kommer til å vokse å vokse. Dessuten er Oslo også et mål for de fleste som vil drive med kreative ting. Jeg husker selv at det var hovedgrunnen for at jeg flyttet til Oslo i 2004.. Jeg har veldig troen på Oslo, og blir inspirert av å se hvor mye mennesker som gjør bra ting her.

DT 500 MAG: – Vi digger den nye låten din ” I did not know” . Hva var det du ikke visste?

THOMAS: – First of all, I did not know, var bare en catchy phrase.

DT500MAG:- Så enkelt?

THOMAS : – Jeg å Jonas, broren min skrev teksten sammen. Den setningen kom først, å så skrev vi resten av teksten basert på det å være usikker. Så den handler rett og slett om å tro at dama er utro. Så banalt er det. Det handler om misforståelser og sjalusi. Haha, Så enkelt er det! Men liker så enkle temaer i pop. Det er kraftige følelser som er lette å formidle, fordi de fleste har følt på de en eller annen gang i livet.

DT 500 MAG: – Hva skjer med deg fremover?

THOMAS: – Det kommer et støy album rett over nyttår. Det er en re-release av en CD-R jeg gav ut i 2006. I tillegg jobber jeg med to helt nye støy-låter som skal komme samtidig med denne utgivelsen. I løpet av våren har jeg også planlagt en EP med mer pop-sanger. Jobber i studio med disse nå. Veldig spent på utfallet av disse. Tror det blir bra!

DT 500 MAG: – Hva er agendaen din?

THOMAS: – I de bandene jeg har spilt i tidligere er det jo et demokrati. I Jonas Alaska og Thom hell var jeg jo innleid som trommeslager, men å gå solo kommer fra et behov for å uttrykke meg. Det tok litt tid før jeg turte å gjøre det, men det gav veldig mersmak! Å jeg vil gjerne gjøre det mer videre.

” Det koker inne i hodet mitt med melodier, idéer til bilder, lyder osv. Så det er deilig å ha Suprastate som et soloprosjekt der jeg kan gjøre hva jeg vil!”

DT 500 MAG: –  hvilken rolle kan du se for deg i dagens samfunn?

THOMAS: – Musikk var redningen min når jeg var liten! Og musikk kan få mennesker til å steppe inn et univers. Og det er et ansvar. Jeg håper jeg kan ”spark some fires”i yngre mennesker! Være en inspirasjon- inspirere til kreativitet.

01868-300

suprastate

DT 500 MAG: – Hva gjør du når inspirasjon forsvinner?

THOMAS: –Inspirasjon kommer med å jobbe å jobbe. Kreativt. Med komposisjonene, med teknikkene. Man må jobbe å jobbe, selv om man ikke har lyst. Mange tror at man skal bare jobbe når man er inspirert. Men det er helt feil. Man må jobbe hele tiden, kontinuerlig. Å ha gjennomføringsevne.

” Det er helt sykt krevende å jobbe med musikk. Fordi det er sjelen din. Men det også terapi. Skummelt også, jævlig ofte. Men veldig rewarding!”

DT 500 MAG: – Er det noe konkret du gjør, går en tur, tegner? 

THOMAS: –Med en låt har jeg melodien i hodet, og jobber rundt den. Og så er jeg flink til å dele skisser med mennesker jeg stoler på, slik at jeg kan jobbe videre etter at man har fått feedback. Det har vært veldig viktig når jeg lager popmusikk.

DT 500 MAG: -hmm

THOMAS: – Jeg har forresten vært i Moskva, elsker det! Jeg tror det kunne vært veldig inspirerende å bo i Moskva en periode. Det jeg husker best er at vi fikk en shot vodka, med godt brød. Guiden vår sa vodka er vodka, men det synes jeg ikke stemmer. Det må være iskaldt ute og iskald vodka. Jeg savner Russland og har lyst å reise tilbake. Selv om vaktene var sykt skumle der ha-ha!  Arkitekturen er ganske annerledes og folkene er superkule!

 

DT 500 MAG: –Hvordan jobber du og Linnea sammen?

THOMAS: – Jeg viste Linnea låten og hun kom på et veldig catchy kor- arrangement! Så fikk jeg henne til å synge et vers i låta. Hun har en fantastisk stemme. Mørk, dyp og med en helt spesiell klang.

DT 500 MAG: –Har dere noen felles inspirasjon?

THOMAS: – Vi har egentlig ganske ulik musikksmak tror jeg. Men en artist som vi begge digger er Bob Dylan!

DT500MAG:-  Takker Thomas og sees snart.

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/226592117&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true“>http://

 

 

INTERVIEW BY DT 500 MAG
PHOTO BY ANDREAS ROED